Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Doping-manager Matschiner vrijgelaten

  • fransV

    Stefan Matschiner, de voormalig manager van wielrenners Bernhard Kohl en Michael Rasmussen, is weer vrij man. Justitie in Wenen heeft dit vandaag bekendgemaakt. Matschiner zat sinds eind maart vast op verdenking van het leveren van verboden middelen aan sporters. Hij kwam in opspraak na beschuldigingen van de triatlete Lisa Hütthaler. Zijn arrestatie maakte deel uit van een grote dopingjacht in Oostenrijk. Matschiner heeft tegenover het Oostenrijks openbaar ministerie bekend doping te hebben verstrekt aan wielrenner Bernard Kohl, triatlete Lisa Hütthaler en andere niet bij naam genoemde atleten. Dit meldde persbureau APA.

    Matschiner zou Kohl naar verluidt van begin 2006 tot halverwege juni 2008 voorzien hebben van doping. Het gaat hierbij om EPO, Dynepo, Andriol (testosteron-preparaat) en groeihormonen. Matschiner heeft ook aangegeven in welke doseringen de middelen gebruikt dienen te worden.

    Daarnaast heeft Matschiner ook een verklaring afgelegd over het Weense dopinglab Human Plasma. De manager heeft een bloedcentrifuge van dit bedrijf overgenomen. Matschiner heeft het adres waar het apparaat zich bevindt aan de autoriteiten doorgegeven, waar het ook daadwerkelijk bleek te staan. Bovendien heeft hij bekend dat het apparaat niet alleen door Kohl betaald werd maar dat ook andere atleten het apparaat voor een deel hebben gefinancierd.

    Naast Matschiner werden ook de voormalige skicoach Walter Mayer, renner Christof Kerschbaum en een apotheker uit Wenen aangehouden. Na de aanhouding van Matschiner liet Kohl weten verboden producten van zijn oud-manager te hebben gekregen. Hij werd in de Ronde van Frankrijk betrapt op de epovariant CERA.

    De 31-jarige manager werkte in het verleden ook samen met de Nederlandse atleet Simon Vroemen. (APA)

  • Sjors

    Ze kunnen hem toch vervolgen… Er is een dopingwet in Oostenrijk.

    Ik hoop dat hij een flinke straf krijgt!!

  • Leon

    Klopt, hij zat daarnet bij Pauw en Witteman. Of is dit niet die PVV-er? :)