Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Damiano Cunego

  • Sub Culture

    Naam die opvallend weinig voorkomt in Giro pronostieken.

    Toch steevast een certitude voor de top 10.

    Doet hij mee voor de eindoverwinning voor jullie of is hij meer een kandidaat ritwinnaar, die aan het eind van de Giro ergens op plaats 5 in het eindklassement zal belanden?

  • Rabo Fan

    Dat laatste ja.

    Verwacht wel dat hij sterk is,denk dat hij wel een paar etappes gaat winnen. Maar voor het podium komt hij denk net te kort.

  • gerd

    Cunego is één van mijn favoriete renners.

    Toch heb ik hem als ronderenner zo een beetje afgeschreven, toch voor de grote rondes.

    Misschien heeft dat te maken met het feit dat hij de laatste tijd meer focuste op de Tour en dat die hem minder goed ligt…

    In deze Giro zit bovendien zo een heel lange tijdrit en dat is denk ik ook geen spek voor bek van Cunego. Als Bruseghin nog voor Lampre rijdt, denk ik dat hij eerder de aangewezen kopman is (let trouwens maar op hem in de lange tijdrit, ik denk dat hij die kan winnen en daar zelfs behoorlijk wat tijd zou kunnen goedmaken). Ik zi Bruseghin bekwaam om top-vijf te halen, misschien zelfs topdrie, maar nooit winnen…

    Cunego is mijns inziens een soort Laurent Jalabert, iemand die uitstekend is in de heuvelklassiekers en die ook in kortere rondes zeer goed voor de dag komt.

  • Toronto Maple Leafs

    Als er nu eens iemand zo zijn die Damiano aan zijn verstand kan brengen dat hij niet (meer) de renner is die een grote ronde kan winnen dan zou hij zich volledig kunnen gaan concentreren op de klassiekers, die hij daarentegen bijna allemaal kan winnen.

  • Olano

    Certitude…wat een prachtig woord!

  • Lucas

    Moeilijk om met het hart of het verstand te spreken. Cunego is zonder twijfel mijn meest favoriete renner van het peloton.

    Mijn hart zegt, ja hoor, hij kan nog steeds een grote ronde winnen, maar mijn verstand moet zich helaas aansluiten bij de meeste andere reacties hier..

  • DutchSL

    Die tijdrit schijnt erg zwaar (heuvelachtig) te zijn, men spreekt zelfs over het rijden op een normale fiets. Cunego kan heuvelachtige tijdritten best goed aan, ook als ze lang zijn (hij won dankzij de tijdrit de witte trui in de Tour ten koste van specialist Fothen..).

    Toch is hij sinds hij klierkoorts kreeg in 2005 nooit meer de renner geworden die hij was in het hooggebergte, al was 2004 misschien ook wel gewoon zwak bezet.. het is dat er 1 tijdrit in zat anders had Gonchar die ronde nog kunnen winnen.

    Ik verwacht Cunego ergens tussen plaats 3 en 7 van het klassement.

  • Lucas

    Met elk woord eens, DSL.

    Blijft de prachtige herrinering aan die Giro van 2004, waar hij zijn eigen, ervaren kopman Simoni (waar ik een bloedhekel aan had) van de zege afhield.

    Dat mij destijds weer een beetje denken aan Hinault - Lemond, half jaren tachtig in de Tour.

  • DutchSL

    En Bartali & Coppi in 1940 !

  • Lucas

    Ehm DSL, jij was toch een jaar of 23 of zo..? ;-)